Welkom op de website van IJsselvallei

8 augustus 2021

Leer de boeren en tuinders van IJsselvallei Boert en Eet Bewust kennen: Jillis en Anneke Slingerland uit Hall

Ik ben Jillis Slingerland. 40 jaar. Ik woon in Hall, in de provincie Gelderland. Samen met mijn vrouw Anneke en 5 kinderen wonen we op dit prachtige plekje. Ook mijn ouders wonen op het boerenerf. Drie generaties dus op 1 locatie. Mooi om te zien hoe opa z’n kleinkinderen leert over het boerenleven.

Loonwerker wilde ik vroeger altijd worden. Prachtig vond ik het, al die trekkers en machines. Ik had heel wat miniaturen op m’n kamer staan. Maar loonwerker is het niet geworden..

Het bedrijf van mijn vader overnemen dacht ik geen tel over na. Ik ben de vakopleiding voor Hovenier gaan volgen. Het hovenierswerk beviel me heel goed (en nog) en heb ik vele jaren gedaan!

Tot in 2006. Bij mijn vader op het vleeskalverenbedrijf kwam een plekje vrij. Ik ben er eigenlijk zomaar ingerold. Mooi werk, vond ik het, bij de kalveren. En een eigen bedrijf op zo’n mooie plek, dat leek me ook mooi.

Zo zie je maar, ik heb een brede interesse!

Na een aantal jaren hebben mijn vrouw en ik het vleeskalverenbedrijf, met 1300 witvleeskalveren, in 2018 overgenomen. Mijn vader helpt nog volop mee, zodat ik naast het werk op de boerderij, nog wat door kan hobbyen in de tuin.

Hobby’s heb ik ook nog. Ja, daar komt mijn brede interesse weer om de hoek kijken.. Ik zit erg graag aan de waterkant om een hengeltje uit te gooien. Heel veel tijd heb ik daar niet meer voor met 2 bedrijven en 5 kinderen, maar die dagen om karpers te vangen plannen we gewoon ieder jaar in!

In ons bedrijf willen we graag de zorg voor de natuur laten zien. Met het hoveniersvak in ons achterhoofd houden we erg van bloeiende bloemenranden, zowel op het land als bij ons op het erf.

Hier genieten we zelf ook van natuurlijk.

Verder willen we binnen onze bedrijfsvoering energieneutraal zijn. Met de installatie van zonnepanelen, zonnecollectoren en een palletkachel zijn we neutraal qua energie en gas.

Het hele gedoe rondom agrariërs in ons land, raakt ons natuurlijk ook. En toch vertellen wij ons verhaal over onze mooie kalversector graag aan iedere burger die langs komt! Middels een skybox boven onze nieuwste schuur en de verkoop van kalfsvlees hopen we nog veel mensen te ontmoeten aan wie we ons verhaal kunnen vertellen.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners