Welkom op de website van IJsselvallei

Akkerbouwbedrijf familie Pardijs

Wij zijn André en Gea Pardijs. In het Gelderse plaatsje Voorst hebben we met ons gezin een akkerbouwbedrijf, waar we onder andere aardappelen, uien, suikerbieten en maïs verbouwen. Ons bedrijf is een echt familiebedrijf, dat we hopen weer door te geven aan de volgende generatie. Tenminste, als het rondom alle wet- en regelgeving te doen blijft!

In vergelijking met akkerbouwbedrijven in bijvoorbeeld de Flevopolder is ons bedrijf vrij klein. Maar juist omdat we niet grootschalig produceren, kunnen we onze producten goed zelf afzetten, zonder dat we daar tussenhandelaars voor nodig hebben.

Groenteboeren en horecabedrijven nemen onze aardappels af  en via huisverkoop kunnen ook particulieren genieten van de prachtige producten die we verbouwen.

We zien onze klanten graag terug en daarom is de kwaliteit van onze producten ontzettend belangrijk. Wist je bijvoorbeeld dat niet alleen het ras, maar ook de grondsoort en de wijze van bemesten uitmaakt of een aardappel vastkokend of juist kruimelig is? Dat geeft aan hoe belangrijk onze werkwijze bij onze producten is.

We lopen graag voorop met ontwikkelingen in onze sector. Zo schaften we een spuitmachine aan waarmee we heel gericht en beperkt gewasbeschermingsmiddelen kunnen toedienen. Zo dringen we het gebruik van deze middelen steeds verder terug, wat ten goede komt aan het milieu en onze portemonnee.

Ons bedrijf is onderdeel van landgoed Beekzicht. De beplanting op en rond het bedrijf worden dan ook mede bepaald door het landgoed. Zo past het bedrijf landschappelijk mooi in de omgeving.

Graag willen we ons bedrijf zichtbaarder maken en samen met andere boeren optrekken om aan de maatschappij te laten zien hoe wij ons werk doen en wat er bij komt kijken om een lekkere aardappel te telen. Daarom doen we mee met IJsselvallei Boert en Teelt Bewust!

Akkerbouwbedrijf familie Pardijs

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    We houden van het contact met de klanten, even een praatje maken. Door de lokale verkoop is die verbinding met de maatschappij al aanwezig. Via social media delen we regelmatig berichtjes waarmee we mensen informeren over wat er gebeurt op het bedrijf. We streven naar een goede kwaliteit aardappel, zodat we klanten weer terug zien komen!

  • Als het mogelijk is, zijn we bezig om steeds weer een stapje meer te doen voor het milieu. Zo hebben we al ruim 8 jaar gps op de trekkers, waarmee we eenvoudig en secuur kunnen bemesten. Door voorop te lopen in de nieuwste ontwikkelingen om milieuvriendelijk te produceren, blijven we goed bij de tijd en zijn we in staat om aan de steeds veranderende regelgeving te blijven voldoen.

  • Zorg voor energie bestaat enerzijds uit zuinig omgaan met energie, en anderzijds uit het benutten van mogelijkheden om zelf energie op te wekken. Zonnepanelen op ons dak stellen ons in staat om zelf energie op te wekken en een goede isolatie om de gekoelde schuur zorgt ervoor dat er geen koude lucht verloren gaat uit de koeling.

  • Langs onze percelen lopen diverse wandelpaden waar wandelaars genieten van de omgeving. De akkerranden met allerlei bloeiende bloemen zijn daardoor niet alleen nuttig, ze bieden ook een mooi plaatje. Onder de bomen zorgen juist deze randen ervoor dat dit stuk van het land goed begroeit blijft, terwijl gewassen er slecht willen groeien. Het is mooi om op die manier natuur onderdeel te laten zijn van je bedrijfsvoering.

  • Een verzorgd, opgeruimd erf vinden we belangrijk, en is voor ons vanzelfsprekend. Geen losse kratten op het erf, maar opgeborgen onder een overkapping. Een lampje bij ons verkooppunt stelt mensen ook ’s avonds in staat om veilig bij ons aardappels te kopen.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners