Welkom op de website van IJsselvallei

Akkerbouwbedrijf Huisman Vossebeld

In Beemte Broekland, net iets ten noorden van Apeldoorn staat het akkerbouwbedrijf van de Familie Vossebeld Huisman. Daar boeren Ruud (37 jaar) en Antoinet (34 jaar) Vossebeld. Samen met hun zoon Wout (dec 2019) wonen zij op het akkerbouw bedrijf op Werler 5 in Beemte Broekland. In 1912 werd deze locatie gekocht door een van Antoinet haar voorouders en ondertussen zijn we de 4 en 5 generatie agrarisch ondernemers op deze plek. Tot half februari 2021 was dit een gemengd bedrijf met melkvee en akkerbouw. Het bedrijf bestond uit ca 55 melkkoeien met bijbehorend jongvee en ca 30 ha landbouwgrond in eigendom waarvan de helft in de gemeente Epe en de andere helft in de gemeente Apeldoorn. In 2021 hebben we de melkveetak beëindigd en is het bedrijf volledig verder gegaan als akkerbouwbedrijf.  Op de landbouwgrond verbouwen we pootaardappelen, zaaiuien, wintertarwe, wintergerst, veldbonen en mais. Op een klein deel van landbouwgrond  worden consumptie aardappelen verbouwd. Deze aardappelen worden van half juni tot half augustus aan huis verkocht op zaterdag. In de omgeving staat deze aardappels ook wel bekend als  ‘Piepers van Ruud’.

Beide hebben we een agrarische opleiding genoten in de akkerbouw en veehouderij. Ruud is werkzaam op het akkerbouwbedrijf, Antoinet werkt daarnaast nog 28 uur buiten de deur als assistent inkoper gewasverzorging bij Agrifirm.

Het akkerbouwbedrijf voorziet in zijn eigen energiebehoefte. Op de koeling liggen zonnepanelen die stroom opwekken ten behoeve van de energie die in o.a de koeling nodig is.

Akkerbouwbedrijf Huisman Vossebeld

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Streek partners