Welkom op de website van IJsselvallei

Fruitbedrijf Huiskamp VOF

Welkom op de pagina van fruitbedrijf Huiskamp VOF. Gert en Gerrie telen samen met hun zoon Jurgen vol passie verschillende soorten fruit, zoals appels, peren en pruimen. Fruitbedrijf Huiskamp is gelegen in Welsum, een klein dorpje bij de IJssel. Ondanks dat het dorp gelegen is aan de linkeroever van de IJssel, valt het toch nog net onder de provincie Overijssel.

Gert en Gerrie zijn de tweede generatie fruittelers op deze locatie, en de derde generatie staat klaar om het bedrijf in de toekomst over te nemen. Gert is fulltime op het fruitbedrijf te vinden en Gerrie combineert het thuisbedrijf met het werken in de thuiszorg. Jurgen zit samen met zijn ouders in de VOF en is een aantal dagen in de week buiten de deur aan het werk als ZZP’er.

Familie Huiskamp staat bekend om hun sapmobiel, ook wel Huiskampsapmobiel genoemd. Met deze fruitpersmachine kunnen zij fruit persen tot heerlijk puur vruchtensap. Dit kan op locatie, zoals op markten en braderieën, of op het erf van familie Huiskamp. Vanaf 2017 werkt de familie met hun nieuwe fruitpersmachine en is Huiskampsapmobiel een begrip geworden. Nieuwsgierig geworden? Kijk vooral even op hun website: www.huiskampsapmobiel.nl

Het fruitbedrijf van familie Huiskamp is zelfvoorzienend voor wat betreft energie door de zonnepanelen die op het dak van schuur liggen. De ondernemers proberen het energieverbruik zo laag mogelijk te houden door bijvoorbeeld gebruik te maken van LED verlichting.

Het thema natuur is ook belangrijk voor familie Huiskamp. Als fruitteler werk je constant samen met de natuur en weet je als geen ander hoe belangrijk dit is. Zo gebruiken de ondernemers zo min mogelijk gewasbeschermingsmiddelen, deels op biologische basis. Nét genoeg om hun oogst veilig te stellen, maar zeker niet meer. Zij zijn namelijk zuinig op nuttige insecten die in de boomgaarden leven en helpen bij de bestrijding van plagen en insecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lieveheersbeestjes, roofwants, gaasvliegen en oorwurmen, die onmisbaar zijn voor de bestrijding van vlooien en luizen in de bomen.

Bent u in de buurt van Welsum? Neem een kijkje in de boerderijwinkel van familie Huiskamp! Naast hun eigen vruchtensappen bestaat het assortiment nog uit veel meer producten, zoals fruit, groentes, wijnen, jam, honing, kaas en diverse cadeau artikelen. Kijk voor de openingstijden op www.fruitbedrijfhuiskamp.nl.

Fruitbedrijf Huiskamp VOF

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Streek partners