Welkom op de website van IJsselvallei

Familie Hanekamp

In het buitengebied van Terwolde staat de boerderij van familie Hanekamp. Zoon Giel werkt hier samen met zijn ouders Rita en Teun iedere dag op hun gemende boerenbedrijf. Naast hun varkenshouderij hebben zij ook een akkerbouwtak. Familie Hanekamp houdt 1200 vleesvarkens, 360 zeugen en bewerkt daarnaast 40 hectare land.

Het feit dat familie Hanekamp een gemengd bedrijf heeft, is één van hun sterke kanten. Een groot deel van het varkensvoer wordt door hunzelf op hun eigen grond verbouwd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan korrelmais en tarwe. Het stro dat overblijft van de verbouwde tarwe wordt verkocht aan andere veehouders uit de buurt. Een deel van de varkensmest kan vervolgens ook op eigen grond gebruikt worden. Dit scheelt veel kilometers transport!

Naast deze duurzame manier van voer verbouwen, is familie Hanekamp ook duurzaam bezig op het gebied van energie. Alle benodigde energie wordt  opgewekt door middel van eigen zonnepanelen die op het dak van de varkensstal liggen. De varkens worden gehouden in een moderne stal met veel lucht- en lichtinlaat. De hokken zijn ruim opgezet, dus de varkens hebben alle ruimte om rond te scharrelen. Familie Hanekamp zorgt vol passie voor hun dieren; “Vanaf het moment dat de biggetjes geboren worden tot aan het moment dat de dieren ons bedrijf verlaten, zorgen wij ervoor dat het ze aan niks ontbreekt.”

Giel is de vierde generatie op de boerderij. Zijn overgrootouders zijn ooit op de boerderij, die onderdeel is geweest van een herenboerderij, begonnen. Giels grootouders wonen nog steeds op de boerderij. Zij werken niet meer mee op de boerderij, maar genieten iedere dag nog van het mooie boerenleven.

Vooraan het erf staat een verkoopruimte waar familie Hanekamp hun eigen aardappels verkopen. Ook zijn er eieren, uien en walnoten te verkrijgen. Ben je in de buurt van Terwolde? Kom vooral eens langs! Je kunt ook een kijkje nemen op de facebookpagina van familie Hanekamp: VOF Hanekamp.

Familie Hanekamp

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Streek partners