Welkom op de website van IJsselvallei

IJsboerderij IJscowd

Wij zijn de familie Van de Worp: Arie (60) Willemien (58) Gerben (31) & Tessa ( 28)

Ons bedrijf Mts. Van de Worp – IJsboerderij IJscowd ligt bij de oude Hanzestad Hattem. Het bedrijf ligt op een kilometer van de Veluwe en een kilometer van de IJssel. Op dit moment boert de derde en vierde generatie samen.

We zijn begonnen met een gemengd bedrijf van fokzeugen en melkkoeien. In 1999 zijn we gestopt met de varkenstak en startten we met IJscowd. We begonnen met het maken van ijs en de verkoop ervan. Al snel zijn we andere streekproducten gaan verkopen en werd de winkel  goed gevuld. Inmiddels bestaat IJscowd al weer 25 jaar en is het echt een begrip in de regio geworden.

Onze melkveetak bestaat uit 85 melkkoeien en 60 stuks jongvee. De koeien worden sinds 2022 met een melkrobot gemolken.

We hebben vijftig hectare land in gebruik voor de winning van gras en maïs van hoge kwaliteit. In de zomer genieten onze melkkoeien van heerlijk vers gras in de wei. De melk die ze dan produceren gaat naar Lactalis en van een deel maken we ons ijs.

Van de vijftig hectaren liggen er twaalf hectaren in de uiterwaarden. Hier doen we veel aan weidevogelbeheer. Zo hebben we een plasdraspomp staan die een deel van het land onder water zet voor extra voeding voor de weidevogels.

Mocht u geïnteresseerd zijn geraakt, kom dan een keer een kijkje nemen op ons bedrijf. Loop door de stallen heen om een kijkje te nemen bij de koeien en de kalfjes onder het genot van een ijsje. Voor de kinderen hebben we een aantal skelters staan en een trampoline. In de streekwinkel vind je allerlei producten. Zo vind je hier ijs, vlees van eigen koeien, kaas, sappen, jam, bakmeel en nog veel meer.

Ben je nieuwsgierig? kijk dan alvast op www.ijscowd.nl

IJsboerderij IJscowd

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Streek partners