Welkom op de website van IJsselvallei

Kwekerij de Croon

Wij zijn Johan en Kim de Croon. Samen met onze familie runnen we een glastuinbouwbedrijf in Apeldoorn, net buiten de bebouwde kom.

Op ons bedrijf telen we divers assortiment planten, dat voor het overgrote deel bestaat uit vetplanten. Ook telen we 1 en 2 jarige zomerbloeiers, zodat de kassen en de grond er omheen jaarrond rendement opleveren.

In onze sector gebeurt er veel op het gebied van duurzaamheid. Zo is ons teeltplan zó opgesteld, dat we optimaal gebruik maken van het licht en de warmte van de zon. Op die manier zorgen we ervoor dat planten die we in december aan onze klanten leveren al in september en oktober een flinke groeispurt krijgen en hoeven we minder te stoken om de temperatuur te verhogen in de wintermaanden.

Met alle plantenpotjes en trays die we binnen ons bedrijf gebruiken om planten in te kweken en te vervoeren wordt er veel plastic gebruikt. Nog niet zo lang geleden ontwierpen we een eigen tray van stevig materiaal die we steeds weer kunnen hergebruiken. Onze klanten leveren deze terug, zodat zij ook minder plastic afval produceren. Op het gebied van waterverbruik hebben we ons bedrijf zo ingericht, dat we volledig zelfvoorzienend zijn in opvang en gebruik van regenwater. Zo hoeven we geen kraanwater of water uit de sloot te gebruiken. Zelfs in de droge zomers van tegenwoordig zijn wij zelfvoorzienend.

We vinden het leuk om mensen te vertellen en te laten zien wat er komt kijken bij het telen van verschillende soorten planten. Omdat we meer de verbinding met de consument zoeken doen we mee met IJsselvallei Boert en Teelt Bewust!

Benieuwd naar de herkomst van je pas aangekochte plant? Op de website www.volgjebloemofplant.nl kun je de code die op het bloempotje staat, invoeren en zien bij welke kweker je plant vandaan komt!

Kwekerij de Croon

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    Maatschappelijke verbinding geeft ons voldoening en blijft belangrijk om mensen het hoe en waarom te vertellen. Een zaterdaggroep scholieren, die bij ons een bijbaan hebben, leert al vroeg hoe het werk op de kwekerij eruit ziet.

  • Dat ons bedrijf impact heeft op het milieu, weten we. Daarom krijgt dit thema ook volop aandacht binnen onze bedrijfsvoering. Zo maken we gebruik van recyclebare plantentrays en wordt regenwater opgevangen en gebruikt voor het beregenen van de planten.

  • Voor de opkweek van onze kamerplanten is verwarmen noodzakelijk. Toch kunnen we slim omgaan met ons gasverbruik, waardoor we energie besparen. Een schermdoek in de kas beschermt de planten tegen felle zon en houdt bij lage buitentemperaturen zoveel mogelijk warmte in de kas

  • Natuur integreren op ons bedrijf is lastig. Echter gebruiken wij uitsluitend bij vriendelijke gewasbeschermingsmiddelen. Want in het bloeiseizoen van de planten zijn er talloze bijen te vinden die nectar zoeken op onze buitenvelden.

  • Ons bedrijf ligt vlak bij de bebouwde kom van Apeldoorn. Dat trekt in de zomer veel fietsers die langskomen. We willen graag dat mensen dan een mooi bedrijf met mooie planten zien die met zorg zijn geteeld.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners