Welkom op de website van IJsselvallei

Melkveebedrijf de Bammert

Ons bedrijf is gelegen in het mooie dorpje Veessen, dat vlak aan de IJssel ligt, en is al sinds 1844 in de familie. Stefan runt in grote lijnen het bedrijf, Annabel houdt zich naast het werk op de boerderij ook bezig met het fokken van dressuurpaarden.

Met dochters Suzan en Fleur wonen wij op het bedrijf en wij zijn in verwachting van een derde kindje! Samen met Stefans oom Wim en de buurman Jan vormen we een maatschap. Sinds januari 2020 hoort het bedrijf van Jan ook bij de maatschap. Wim was de vorige generatie van het bedrijf, echter heeft hij altijd op een andere locatie in Veessen geboerd; De Boerkolk. Mede door de aanleg van de Hoogwatergeul konden wij op deze de locatie aan De Stege verder.

Op deze locatie houden we 135 melkkoeien, het jongvee staat op de andere locatie samen met nog 45 melkkoeien. Ons bedrijf is volledig nieuw. Door de verhuizing hebben we alles zo kunnen bouwen dat het optimaal is voor het welzijn van onze koeien. In hun welzijn steken we veel tijd en energie. Naast lekkere ruime ligboxen, een ruime stal, weidegang en een zeer gebalanceerd rantsoen hebben wij voor de droge koeien (dat zijn koeien die met zwangerschapsverlof zijn) een grote potstal met zandpaddock als uitloop. Onze pinken (jonge koeien) lopen lekker de hele zomer dag en nacht buiten. Onze kalfjes hebben heerlijke strohokken.

Voor het opwekken van de nodige energie voor ons bedrijf, beschikken we over 225 zonnepanelen. Verder is onze stal goed geventileerd en geïsoleerd. De mest wordt gescheiden en het droge gedeelte wordt weer in de boxen gebruikt als ligbedden voor de koeien. Op ons terrein zijn knotwilgen en nestkasten te vinden.

De afgelopen jaren hebben we geïnvesteerd in een nieuwe melkstal met twee Lely melkrobots, daarnaast hebben we ook een nieuwe stal gezet voor de droge koeien en kalveren. Voor de kalveren is het een gesloten maar volledig geautomatiseerde, geventileerde stal. Dit zorgt ervoor dat ze de eerste tijd zo min mogelijk worden blootgesteld aan kou, hitte en tocht en zo gezond mogelijk groot kunnen worden. Met het openen van onze “Melktap Veessen” in september 2022 is een van onze wensen in vervulling gegaan. Wij verkopen ook andere streekproducten. Het verhaal achter al onze producten vinden we geweldig, allemaal makers, telers en bakkers die met passie en liefde hun producten vervaardigen. En dat proef je! Onze toekomstplannen? Op de verlanglijst staat het samenvoegen van de twee locaties tot één. Dan willen we graag ook nog een derde melkrobot aanschaffen.

Wij vinden het belangrijk dat er een eerlijk beeld over de boeren geschetst wordt. Graag laten we zien hoe dat glaasje melk nou precies gemaakt wordt, namelijk met héél veel liefde en passie. Wie geïnteresseerd is om te zien hoe wij werken, is dan ook van harte welkom!

Neem ook eens een kijkje op onze website of bezoek onze facebookpagina!

Melkveebedrijf de Bammert

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Streek partners