Welkom op de website van IJsselvallei

Melkveebedrijf De Burgershoeve

Dichtbij het kleine dorpje Spankeren ligt het melkveebedrijf van Timo Burgers; de Burgershoeve. Samen met zijn vrouw en twee dochters woont hij op deze mooie plek en houdt hij 80 melkkoeien met bijbehorend jongvee. De boerderij is al jarenlang in de familie, Timo is de 7e generatie die aan het roer staat.

Dierwelzijn en diergezondheid zijn belangrijke thema’s voor familie Burgers. Timo heeft een doordachte bedrijfsvoering en houdt koeien op een manier waar hij zich goed bij voelt. Dit begint met weidegang; iets waar Timo veel voordelen in ziet. Hij verzorgt zijn koeien zo goed mogelijk en heeft veel liefhebberij in het fokken en houden van vee. Met als resultaat: een bovengemiddelde afvoerleeftijd. Dit houdt in dat de koeien ouder dan gemiddeld worden op melkveebedrijf De Burgershoeve.

Familie Burgers vindt het belangrijk om als boer midden in de maatschappij te staan. Zo ontvangen ze regelmatig bezoekers op de boerderij. Denk hierbij aan schoolklassen, studenten, maar ook mensen uit de politiek. Timo zoekt de verbinding graag op en gaat het gesprek aan. Zo is hij in contact gekomen met een Syrische man die verse melk bij hem wilde kopen. Het bleek dat deze man toen hij nog in Syrië woonde veearts van beroep was. Hij wilde graag een keer helpen met melken bij Timo. Eerst in ruil voor een gratis emmer melk, maar inmiddels melkt hij 2x in de week als vaste melker bij familie Burgers! De overige melkbeurten worden uitgevoerd door Timo zelf. Hij gebruikt deze tijd om na te denken over actualiteiten. Voor het agrarische dagblad Nieuwe Oogst schrijft hij hier namelijk columns over.

Timo is de afgelopen jaren bezig geweest met het verwezenlijken van zijn tweede tak; een dierenbegraafplaats. Op deze begraafplaats, die op het erf van de boerderij gevestigd is, kunnen huisdieren begraven worden. Timo streeft ernaar om de dierenbegraafplaats, genaamd Erve ten Holte, in 2022 te openen. Bent u benieuwd naar dit concept? Neem eens een kijkje op de website van de dierenbegraafplaats van Timo: www.ervetenholte.nl

Melkveebedrijf De Burgershoeve

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Streek partners