Welkom op de website van IJsselvallei

Melkveebedrijf familie Bijsterbosch

Wij zijn familie Bijsterbosch. In het Gelderse plaatsje Heerde runnen wij een melkveebedrijf. Ons bedrijf ligt tegen de bebouwde kom aan, wat betekent dat er met regelmaat mensen langs ons bedrijf rijden. We besteden daarom zorg en aandacht aan de uitstraling van ons bedrijf, zodat het er netjes uitziet. Het is toch een beetje ons visitekaartje!

We zijn een echt familiebedrijf, waar met meerdere generaties samen het werk wordt gedaan. Dat is iets waar we trots op zijn.

Binnen onze bedrijfsvoering kiezen we voor een optimale aanpak, niet voor maximale aanpak. We hoeven niet bij de top te horen. Als de dieren maar gezond zijn en voor ons voldoende melk produceren, zijn we tevreden.

Om de dieren gezond te houden, besteden we veel aandacht aan hun welzijn. Een groot deel van het jaar lopen de koeien in de wei. Kalfjes worden geboren in ruime, schone strohokken, zodat ziektekiemen geen kans krijgen.

Al het moois dat het bedrijf ons biedt, delen we graag met anderen. Zo nodigen we bijvoorbeeld buurtbewoners uit als de koeien voor het eerst weer de wei in gaan. Juist vanwege de unieke ligging van ons bedrijf, vinden we het belangrijk om burgers bij ons te betrekken.

Op die manier willen we ze bewust maken van wat we doen, en leren kinderen weer dat melk niet uit de winkel komt, maar dat de koe de melk produceert.

Met onze deelname aan IJsselvallei Boert en Eet Bewust, willen we deze verbinding versterken!

Melkveebedrijf familie Bijsterbosch

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    Verbinding zoeken met de maatschappij is belangrijk, zeker als je zoals wij dicht bij de bewoonde wereld woont. Zo verkopen we aardappels en eieren. Klanten kunnen dan gelijk een kijkje nemen in de stal!

  • Omdat we ruim voldoende grond bij ons bedrijf hebben, kunnen we mest van andere bedrijven aanvoeren, en oogsten we zoveel gras, dat we voer kunnen verkopen.

  • Door de melk af te laten koelen, voordat het de melktank ingaat, besparen we energie bij het koelen. De warmte van de melk vangen we op en kunnen we hergebruiken.

  • Onze koeien leveren de melk waar wij ons brood mee verdienen. Daarom verdient hun welzijn veel aandacht binnen onze bedrijfsvoering.

  • Dierwelzijn en gezondheid sluiten nauw op elkaar aan. Gezonde dieren geven plezier, dus proberen we zoveel mogelijk ziekten te voorkomen.

  • De struiken op het erf, vogels in en rond de stal, slootkanten met planten en dieren in de weilanden; de natuur komt op veel plekken in de bedrijfsvoering terug.

  • Juist vanwege de verbinding met de burgers vinden we het belangrijk dat ons bedrijf een nette uitstraling heeft. Ook daar besteden we zorg en aandacht aan.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners