Welkom op de website van IJsselvallei

Melkveebedrijf Familie Brink

Wij zijn familie Brink en we runnen een melkveebedrijf in het mooie Klarenbeek. Op ons bedrijf werkt het hele gezin mee, wat ons een echt familiebedrijf maakt! Momenteel staat de 3e generatie aan het roer, en de 4e generatie staat te popelen om het stokje over te nemen.

Op ons bedrijf hebben wij ongeveer 140 koeien, met daarnaast de kalfjes en jongvee. Ook hebben wij enkele schapen en kippen. De melk die onze koeien produceren gaat naar Friesland Campina, zij verwerken de melk tot heerlijke zuivelproducten.

Diergezondheid en -welzijn vinden we erg belangrijk. Daarom lopen onze koeien een groot deel van het jaar te grazen in de wei, hangen er ventilatoren in de stal die voor verkoeling zorgen en kunnen de koeien gemolken worden wanneer zíj dat willen dankzij de melkrobots. Ook hangt er een koeborstel in de stal en rijdt er een mestrobot rond die de roosters schoon houdt voor de koeien. Doordat we goed voor onze dieren zorgen hebben we een laag antibioticagebruik.

De stallen zijn LED verlicht. En de zonnepanelen op de daken zorgen er voor dat we zelfvoorzienend zijn wat betreft stroomverbruik, wat ons bedrijf nog duurzamer maakt.

Melk produceren door samen te werken met onze dieren en de natuur is wat we erg mooi vinden. We laten graag zien wat we doen en vinden het belangrijk dat de burger weet waar het voedsel vandaan komt, daarom doen wij mee aan Ijsselvallei Boert en Eet Bewust!

Melkveebedrijf Familie Brink

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Streek partners