Welkom op de website van IJsselvallei

Melkveebedrijf familie Jonkers

Hallo! Welkom bij melkveebedrijf familie Jonkers te Spankeren. Dit bedrijf bestaat uit een maatschap tussen vader; Wim (64) en zoon Wouter (29) Jonkers. Wij hebben een gangbaar melkveebedrijf met 100 melkkoeien en ongeveer 60 stuks jongvee. We hebben rond de 50 hectare land in gebruik waarvan 10 hectare mais is en de rest is allemaal gras. Van deze hoeveelheid gras hebben we ook nog 3 hectare bij de veerpont in Dieren liggen, waar we iedere zomer 14 pinken laten lopen met één stier.

We zijn in 2020 begonnen met de bouw van de nieuwe stal. We hebben hierdoor ruimte voor 120 melkkoeien en rond de 70 stuks jongvee. In de toekomst hopen we dit aantal te mogen houden, zodat we de melkstal kunnen inruilen voor 2 Lely melkrobots die de koeien gaan melken.

Op 27 november 2022 hebben we de nieuwe stal in gebruik genomen. Bij de bouw van de stal hebben we ons volledig gericht op koe comfort. De stal heeft het MDV keurmerk gekregen, een keurmerk dat strenge eisen stelt op het gebied van dierwelzijn en duurzaamheid. We hebben gekozen voor de emissiearme vloer, welke de uitstoot van ammoniak minimaliseert. Deze is ook uitgerust met rubber wat beter is voor de klauwen van de koeien. Ook hangen er 2 koe borstels, waar de koeien zo vaak als ze willen onder kunnen gaan staan. Dierwelzijn staat bij ons dus hoog in het vaandel! Blije, gezonde koeien betekend goede resultaten. Wij doen ook aan weidegang, dus in de zomer komen de koeien ook buiten.

Verder zijn we bezig met efficiëntie, alle grond zo veel mogelijk bij huis, dus als je een rondje draait zie je alleen maar grond door ons in gebruik. Zonnepanelen zorgen ervoor dat de energie die wij gebruiken grotendeels zelf wordt opgewekt.

We hebben ervoor gekozen om lid te worden van IJsselvallei Boert en Eet Bewust, omdat wij ervoor willen zorgen dat de boer en burger dichter bij elkaar komen. Dit doormiddel van het creëren van openheid en zo weet de burger, u, hoe het voedsel gemaakt wordt en waar het vandaan komt. Wij zijn super trots op ons bedrijf en dit willen we graag laten zien.

Kom dus eens een kijkje nemen en stel gerust uw vragen.

 

Melkveebedrijf familie Jonkers

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Streek partners