Welkom op de website van IJsselvallei

Melkveebedrijf Kraaijenbrink

Wij zijn Maarten en Arend-Jan Kraaijenbrink en zijn neven. Samen met onze vaders runnen wij een modern melkveebedrijf  in Heerde, vlak bij de IJssel. Onze vaders zijn de boerderij in 1974 gestart met 80 koeien. Er is in de afgelopen jaren heel wat veranderd.  In 1990 en in 2015 werd het bedrijf twee keer uitgebreid met een nieuwe stal. Met de bouw van de laatste stal hebben we de mogelijkheid om 400 koeien te huisvesten. De stal is gebouwd en ingericht om efficiënt te werken. We werken zonder personeel van buiten en zijn daarmee een écht familiebedrijf.  Momenteel melken we 340 koeien met een ronddraaiende melkstal waarmee 50 koeien tegelijk gemolken kunnen worden.

Integraal Duurzame Stal
Onze nieuwste stal waar de melkkoeien in gehuisvest zijn, is een Integraal duurzame stal. Dit betekent dat er extra rekening gehouden wordt met dierenwelzijn en zorgen we voor een vermindering van ammoniakuitstoot. Deze aanpassingen zijn bovenwettelijk en worden (nog) niet door Europese of Nederlandse wet- en regelgeving vereist.

Waarom zijn wij deelnemer?
Onze koeien krijgen geen weidegang. Wij willen graag op een toegankelijke manier laten zien dat onze koeien het binnen super goed hebben. Dierenwelzijn staat bij ons centraal in de gehele bedrijfsvoering. De stal is ingericht aan de hoogste welzijnseisen, en draagt het keurmerk Integraal Duurzame Stal. Hier zijn wij enorm trots op.

Melkveebedrijf Kraaijenbrink

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Streek partners