Welkom op de website van IJsselvallei

Melkveehouderij familie Hekkert

Wij zijn familie Hekkert. Hoog op een terp in het dorpje Vorchten ligt ons melkveebedrijf. Op ons bedrijf houden we koeien voor de productie van melk. Daarnaast zijn er kalfjes die geboren worden zodat de koe melk gaat geven. De vaarskalfjes blijven en worden later prachtige melkkoeien. De eerste maanden van hun leven verblijven de kalveren in groepen in strohokken. Als ze ouder worden komen ze in een stal met comfortabele ligboxen.

Op de stal liggen zonnepanelen, waarmee we de energie opwekken die we verbruiken. Op die manier boeren we energie neutraal. Het dak is er immers toch en de zon schijnt regelmatig, dus dan is het mooi als je dat kunt gebruiken voor energie opwekking.

Natuur heeft een belangrijke plek in onze bedrijfsvoering, al is het economisch niet altijd rendabel. Het levert echter wel veel voldoening en werkplezier, en dat is zeker ook belangrijk. We zoeken steeds naar een balans tussen die factoren, zodat het één niet ten koste gaat van het ander.

Als boer maak je lange werkdagen en lang niet alle uren die je werkt krijg je ook uitbetaald. Dat is wel eens frustrerend, omdat we de prijs van de melk niet zelf kunnen bepalen.

Dat de toenemende regeldruk vanuit de overheid steeds groter wordt vinden we lastig en ervaren we ook wel als bedreigend. Juist door ons verhaal te vertellen en mensen bekend te maken met het boerenleven hopen we dat er begrip komt voor boeren, zodat er ook op dat gebied meer rust komt.

Door mee te doen met IJsselvallei Boert en Eet Bewust dragen we dit uit en werken we samen met andere boeren om een krachtig én prachtig verhaal naar buiten brengen!

Melkveehouderij familie Hekkert

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    We willen de consument graag laten zien waar we mee bezig zijn en uitleggen waarom we doen wat we doen. De consument zoekt die transparantie en die willen wij graag geven.

  • We gaan bewust om met bestrijdingsmiddelen, we spuiten niet zomaar iets dood. We overleggen uitgebreid met adviseur en als we toch moeten spuiten, dan kiezen we middelen die de minste impact hebben op het milieu. Zo sparen we milieu en natuur.

  • Zonnepanelen op het dak leveren ons de energie die we nodig hebben. Op deze manier boeren we energie neutraal.

  • Onze koeien krijgen volop rust en ruimte. Het comfort voor de dieren vinden we heel belangrijk, zodat ze gezond blijven en gezonde melk geven.

  • Een gezond product leveren kan alleen als je gezonde dieren hebt. Het is voor ons vanzelfsprekend dat we de focus hebben liggen op de gezondheid van de dieren en het voorkomen van ziekten en aandoeningen.

  • We genieten van de omgeving, het leven wat er te vinden is. Dat probeer je te beschermen en te (onder)houden. Het is niet altijd economisch interessant maar levert wel werkplezier. Daarin zoeken we steeds een balans.

  • Ons bedrijf is een visitekaartje. Daarom zorgen we er voor dat ons erf netjes is.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners