Welkom op de website van IJsselvallei

Maatschap Huis in ‘t Veld

In Wenum Wiesel, een klein dorpje nabij Apeldoorn staat het gemengde bedrijf van familie Huis in ‘t Veld. Zij hebben een pluimveebedrijf met 12.000 biologische leghennen en daarnaast een melkveebedrijf met 85 melkkoeien. Erwin werkt twee dagen in de week bij een diervoederbedrijf en is de overige dagen thuis op de boerderij te vinden waar hij het werk met zijn beide ouders uitvoert. Zijn ouders wonen bij het bedrijf en Erwin woont in het dorp met zijn vrouw en dochter.

Erwin is de derde generatie die de boerderij runt. Erwins ouders, Anja en Harry, hebben het bedrijf ooit overgenomen van hun ouders. De boerderij bestond destijds uit meerdere takken; er werden koeien, kippen en varkens gehouden en daarnaast werd er ook graan verbouwd. In de loop der jaren heeft familie Huis in ‘t Veld zich gespecialiseerd in de kippen en koeien en zijn de andere takken afgestoten.

Maatschap Huis in ‘t Veld typeert zich als een echt familiebedrijf. Vader, moeder en zoon doen de dagelijkse werkzaamheden en andere familieleden springen regelmatig bij in drukke tijden. Er wordt met veel passie gewerkt en dierwelzijn staat hoog in het vaandel. Zo gaan de leghennen net als de melkkoeien lekker naar buiten.

Het bedrijf van familie Huis in ‘t Veld voorziet zelf in zijn energiebehoefte. Alle benodigde energie wordt opgewekt door middel van eigen zonnepanelen. Op het gebied van natuur zetten de ondernemers zich ook in. Zo beheren zij botanisch hooiland op grond die zij niet bemesten en pas laat in het jaar maaien. Dit bevordert de biodiversiteit en biedt schuilmogelijkheden voor wilde dieren.

Benieuwd naar de boerderij van familie Huis in ‘t Veld? Neem eens een kijkje bij de kippen en koeien en koop gelijk een doosje biologische eieren!

Maatschap Huis in ‘t Veld

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Streek partners