Welkom op de website van IJsselvallei

Kalverhouderij Slingerland

Wij, Jillis en Anneke Slingerland, wonen op onze kalverhouderij in het plaatsje Hall. Bijna 25 jaar geleden zijn Jillis ouders hier komen wonen. Zij zijn destijds een kalverhouderij begonnen. Vanaf 2008 is Jillis in het bedrijf gekomen. In 2015 hebben wij, met enthousiasme, het bedrijf zelfstandig voortgezet. Inmiddels wonen er 3 generaties op ons erf. Een echt familiebedrijf dus.

Onze dieren worden gehouden volgens de voorschriften van het Beter Leven 1 ster keurmerk van de Dierenbescherming. Dat betekent onder andere dat onze dieren meer ruimte hebben en er meer dan voldoende daglicht de stallen binnenkomt.

Energieverbruik willen we zo laag mogelijk houden. Dit doormiddel van onder andere LED-verlichting en frequentieregelaars. Met onze zonnepanelen zijn we volledig zelfvoorzienend qua stroom. Ons warme water wordt opgewarmd doormiddel van zonnecollectoren. In de koudere maanden helpt de biomassakachel daarbij.

De kalverhouderij is ontstaan uit het ‘restproduct’ van de melkveehouderij, namelijk de stierkalveren die geboren worden om een koe melk te laten geven, maar die uiteraard zelf later geen melk kunnen geven. Deze kalveren verzorgen wij, en brengen wij tot waarde in Nederlands kalfsvlees. Het voer waar we onze dieren mee voeren bestaat voor het overgrote deel ook uit restproducten, zoals de weipoeder die afkomstig is uit de kaasmakerij. Als een kalf wordt geslacht, dan wordt alles van het kalf gebruikt, zelfs de huid en de botten, waardoor er geen restafval overblijft!

In de toekomst zouden we graag zien dat ook in Nederland meer kalfsvlees geconsumeerd wordt, want het is jammer dat nu het overgrote deel voor export gaat. Er zijn plannen om een skybox te maken, zodat mensen via ramen een kijkje in de stal kunnen nemen.  Want door mensen bekend te maken met onze sector, hen uit te nodigen op ons erf, willen we de kalversector onder de aandacht brengen. Mede daarom doen wij ook mee met Boert Bewust!

Kalverhouderij Slingerland

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Streek partners