Op ons bedrijf houden we melkkoeien en bijbehorend jongvee. De melkkoeien produceren heerlijke melk, dat uiteindelijk verwerkt wordt in zuivelproducten voor Albert Heijn. Nog maar een paar jaar geleden (2016) bouwden we een nieuwe stal, met alle gemak, comfort en ruimte die de koeien nodig hebben. We kiezen ervoor om de koeien niet te beweiden, omdat we geloven dat een constant rantsoen en een contant klimaat bijdraagt aan het welzijn en gezondheid van de koeien. Wel krijgen de koeien in de zomer en herfst vers gras, dat direct na het maaien aan de dieren wordt gevoerd.
Omdat we zuinig zijn op onze koeien en we ze niet graag ziek zien, geven we ze mineralenbolussen. Deze bolus komt in de maag van de koe terecht, waar steeds een beetje van de mineralen aan het lichaam wordt afgegeven. Zo bouwt de koe haar weerstand op en hebben we weinig problemen met ziekten.
We willen graag de burger betrekken bij de boerderij en de beleving geven van het boerenleven. We willen laten zien hoe de boer, ondanks alle ingewikkelde regelgeving en opgelegde beperkingen door de overheid, steeds weer zorg draagt voor voedsel. We hebben een huifkar aangeschaft, waarmee we tochten over ons eigen land organiseren. Ook zijn we een gecertificeerde educatieboerderij, we ontvangen graag schoolklassen voor een leerzame boerderijles.
Door mee te doen met IJsselvallei Boert en Eet Bewust, hopen we ons verhaal nog zichtbaarder te maken en zo het contact met de burger te versterken!
We verzorgen ook huifkartochten. In overleg is veel mogelijk. 06-12634753