Welkom op de website van IJsselvallei

Veldkamp Sierteelt

Veldkamp Sierteelt is sinds 1994 een duurzaam en dynamisch sierteeltbedrijf met snijheesters, zomerbloemen en vaste planten in de volle grond, gevestigd in Welsum (Overijssel). Op het bedrijf worden snijheesters en vaste planten geteeld voor de snij. In 1994 zijn de eerste snijheesters aangeplant op een proefveld van 350 m2 om te onderzoeken of de grondsoort geschikt is voor verschillende snijheesterteelten. In 1996 is het snijheesterareaal uitgebreid met 1,7 hectare en in 2006 is het bedrijf opnieuw uitgebreid met 2,0 hectare. In 2016 is er opnieuw uitgebreid met 2,4 hectare. Totaal wordt nu 6,5 hectare beteeld met snijheesters, zomerbloemen en vaste planten.

In de periode van februari tot en met december worden takken van de snijheesters geoogst. De producten vinden hun weg naar de bloemisten via de bloemenveiling Flora Holland vestigingen Aalsmeer, Eelde, Rijnsburg, Naaldwijk en via de bloemenveiling Plantion in Ede.

Veldkamp Sierteelt is MPS A+  gecertificeerd. MPS is een stichting die als doel heeft de tuinbouw (m.n. sierteelt) in de samenleving, naar de overheid en in de markt op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een positieve internationale positionering te geven.

 

Veldkamp Sierteelt

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

    Landelijke partners

    Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

    Streek partners