Welkom op de website van IJsselvallei

Melkveebedrijf van de Kamp

Ons moderne melkveebedrijf ligt in het buitengebied van Twello naast landgoed de Noordijk. Op boerderij de Elshof houden we 170 zwartbonte koeien en 80 stuks pinken en kalfjes. Rondom de boerderij ligt een ruime huiskavel waar we onze koeien van het voorjaar tot in het najaar kunnen weiden.

De melk van onze koeien heeft het keurmerk ‘On the way to Planet Proof’, wat betekent dat we net wat meer doen voor het welzijn van de koe, de natuur rond onze boerderij en het klimaat. Zo hangen in onze stal 4 koeborstels, waar de koeien zich heerlijk laten masseren. Ook wekken we via zonnepanelen onze eigen stroom op. Daarnaast doen we aan bosbeheer.

Bijzonder aan ons bedrijf is toch wel de verkoop van verse melk vanuit het Melkhuisje bij de ligboxenstal. Je tapt je eigen verse melk bij Melktap Wilp. Je ziet de koeien lopen, in de wei of in de stal. In het voorjaar gaan de koeien weer naar buiten en daar kun je bij zijn.

Als boerderij-educatie boer ontvangen we schoolklassen, BSO’s en andere belangstellenden op  ‘de Elshof’. We genieten ervan om de gasten onze boerderij te laten zien en ervaren. We vinden het belangrijk om te laten zien waar de melk vandaan komt. Er zijn immers steeds meer mensen waarvoor het agrarisch bedrijf onbekend terrein is. Daarom doen we mee aan IJsselvallei Boert en Eet Bewust .

Graag tot ziens!

Melkveebedrijf van de Kamp

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema’s

  • Maatschappij

    Boerderij Den Elshof is een educatieboerderij. Dat betekent dat Christel regelmatig schoolklassen op de boerderij ontvangt. Ook is er een melktap op het bedrijf. Hier kunnen bezoekers zelf hun melk tappen en een kijkje nemen in de stal.

  • Het ruwvoer voor de koeien wordt zoveel mogelijk op eigen land geteeld.

  • Op het dak van de ligboxenstal liggen zonnepanelen, hiermee wekt de familie zoveel mogelijk haar eigen stroom op.

  • De koeien hebben ruime ligplaatsen, koeborstels waarmee ze zichzelf kunnen masseren. In het voorjaar gaan de koeien naar buiten.

  • De gezondheid van de koeien wordt goed in de gaten gehouden onder andere met een speciaal monitoringssysteem.

  • Op het bedrijf zijn meerdere bosjes en struiken voor de erfvogels. Ook zijn er volop zwaluwen en wordt er samengewerkt met een imker. Het bedrijf werkt samen met een landgoed, waarvoor ze ook bosbeheer doet.

  • Het erf van de familie Van de Kamp ziet er netjes en opgeruimd uit.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners