Welkom op de website van IJsselvallei

22 december 2020

Leer de boeren en tuinders van IJsselvallei Boert en Eet Bewust kennen: Familie Hekkert

Wij zijn de familie Hekkert, bestaande uit Martijn (44), Lianne (42), Niels (16) en Jelijne (13).

We wonen in Vorchten op ons melkveebedrijf met onze 2 honden Nim en Isa, 30 schapen, geit, kippen en 2 paarden.

Vroeger wilde Martijn schaapsherder worden, dat is wel bijna gelukt met al die schapen. Lianne wilde vroeger verpleegkundige bij de Flying Docters worden. Ook dat is bijna gelukt, ze werkt drie dagen in de week als wijkverpleegkundige in Epe. Niels zit in het examenjaar van het VBMO en wil hierna de opleiding Veehouderij in Raalte gaan doen. Jelijne zit in het 2e jaar van het VMBO, ze weet nog niet zo goed wat ze later wil gaan doen. Misschien iets met paarden, of de boerderij, of bij de bereden politie.

Wij zijn de derde generatie, de opa van Martijn is hier ooit begonnen, daarna de vader van Martijn, en nu dus wij, en de volgende generatie staat al weer klaar!

De hobby’s van Martijn zijn voetbal, (hij is ook scheidsrechter), toneel en jagen. Lianne rijdt paard, gaat ook graag met Jelijne mee op wedstrijd met de pony en winkelen. Niels houdt van voetbal, vissen en met vrienden afspreken. Jelijne houdt van paardrijden, en dan met name springen en crossen, met de dieren op het bedrijf bezig zijn en met vriendinnen afspreken. Jelijne en Lianne gaan ook wel eens samen met de paarden naar het bos.

Wij eten eigenlijk alles, zeker niet alleen aardappelen, groenten en vlees, maar ook pasta, rijst, vis. We zijn gek op zelfgemaakte pizza.

Ons favoriete trekkermerk is New Holland omdat dat nou eenmaal een echte trekker is.

Wij zijn het meest trots op hoe ons bedrijf gerund wordt, met aandacht voor onze eigen dieren, maar ook de dieren om ons heen, bijv. reeën en weidevogels.

Als boer heb je eigenlijk nooit een vrije dag, maar we proberen altijd wel even tijd vrij te maken om te kijken als de kinderen wedstrijden hebben. We gaan wel elk jaar 1 week op vakantie in de zomer, even lekker er helemaal uit en even alle tijd voor elkaar. We hebben die week altijd een fijne vervanger, waardoor Martijn het ook wel even los kan laten.

Ons levensmotto is heel cliché: geniet van elke dag. Blijf relativeren, ook al heeft het ons niet altijd meegezeten, bijvoorbeeld bij de aanleg van de hoogwater geul. We blijven kijken naar wat goed gaat.

Elke zondag ochtend ontbijten we laat, maar heerlijk uitgebreid en lang aan tafel, dit is echt ons geniet momentje van de week. Dan praten we over school, welke toetsen zijn er, wat staat er voor Martijn en Lianne op de planning de aankomende week?

Wat veel mensen niet van ons weten is dat Martijn 10 jaar geleden  een ernstig ongeluk heeft gehad. Hij heeft vast gezeten in de aftak as van de trekker. Gelukkig heeft hij de trekker via een stopknop op het spatbord uit kunnen trappen en is het uiteindelijk helemaal goed gekomen na tal van operaties. Toen hij helemaal opgeknapt was en de wond van de laatste huidtransplantatie was weer dicht, kreeg Lianne hersenvlies ontsteking, waar ze lang van moest revalideren.

Nadat het bedrijf overgenomen is hebben we heel bewust voor een melkrobot gekozen en Lianne voor een baan zonder onregelmatigheid om meer tijd als gezin samen te hebben. Dat is voor ons de beste keus ooit geweest!

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners