Welkom op de website van IJsselvallei

27 september 2021

Leer de boeren en tuinders van IJsselvallei Boert en Eet Bewust kennen: Annet Schrijver en Gert-Karel Bruggert

Namen:

Gert-Karel Bruggert en Annet Schrijver

Hoe oud zijn  jullie en hoe oud voelen jullie je?

We zijn 59 en 51 jaar oud, maar voelen ons veeeeeel jonger ?

soort bedrijf:

melkveebedrijf en gastenverblijven, de Bissemshofstede in Marle

We melken 95 koeien met bijbehorend jongvee. De koeien worden gemolken met melkrobots. Onze energie voor het bedrijf wekken we voor het grootste deel zelf op met zonnepanelen. De melk die onze koeien produceren leveren wij aan Friesland Campina, onder het label van planet proof melk. Naast het melkveebedrijf hebben we 2 gastenverblijven waar we gasten vanuit heel Nederland ontvangen. Tijdens hun verblijf bij ons op de boerderij bieden wij de gasten een rondleiding aan over ons bedrijf. Hierbij kunnen we veel uitleg geven over de sector en krijgen we veel begrip over onze werkwijze en voor de agrarische sector in het algemeen.

gezinssamenstelling:

3 dochters, Maartje 22 jaar, Wieteke 19 jaar, Josien 17 jaar

woonplaats: Marle

Wat wilden jullie  vroeger worden?

Gert-Karel had van jongs af aan interesse in het bedrijf. Na diverse stages op de MAS en op de HAS wist hij zeker dat hij boer wilde worden. Annet wilde altijd juf worden toen ze klein was. Inmiddels heeft ze een eigen bedrijf waarbij ze pubers begeleidt met bijlessen voor de middelbare school en is ze verantwoordelijk voor de gastenverblijven.

Hoeveelste generatie op dit bedrijf? Het bedrijf de Bissems Hofstede is al heel lang in de familie en vele generaties hebben hier geboerd. Van 1929 tot begin jaren 70 is de boerderij verpacht geweest aan de familie van der Horst. Over de geschiedenis van onze boerderij en de tijd dat de familie van der Horst hier boer is geweest, is een prachtig boek geschreven “Boerenknecht op de Bissems Hofstede”. Dit is een bijzonder en waardevol boek waarin de plek en de geschiedenis waar wij al jaren wonen en werken beschreven is.

Hobby’s? Gert-Karel: lezen, fietsen, volleyballen, sport kijken

Annet: Lezen, fietsen, wandelen

Lievelingseten? We lusten eigenlijk alles, houden van uit eten gaan en laten ons graag verrassen.

Favoriete trekkermerk /machinemerk? Waarom? New Holland, omdat de dealer in Veessen zit. Makkelijk, praktisch en dichtbij

Waar zijn jullie het  meest trots op? Op onze kinderen, ons bedrijf en onze omgeving

Hoe ziet jullie  ideale vrije dag eruit? Lekker uitslapen, vervolgens een heerlijk ontbijt, lezen en genieten van de omgeving.

Levensmotto? Pluk de dag

Quilty pleasure? Chips met een dipsausje, M &M’s

Wat weet niemand van jullie? Annet zei vroeger altijd dat ze nooit met een boer zou trouwen. En………….het geluk laat je leiden en …………. Ze is al jaren gelukkig met haar boer ?

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners