Welkom op de website van IJsselvallei

3 december 2020

Leer de boeren en tuinders van IJsselvallei Boert en Eet Bewust kennen: Familie Bijsterbosch

Hallo,

 

Wij zijn de familie Bijsterbosch, wij hebben aan de rand van het dorp Heerde een melkveebedrijf. Wij wonen met 4 generaties op onze boerderij.

Opa Klaas voert nog dagelijks de kalfjes en is nog erg betrokken bij de gang van zaken. Ook geeft hij graag zijn advies.

Wij Theo en Rita (50 en 45) zijn de derde generatie Bijsterbosch die op deze locatie boert.

Onze zoon Willem en schoondochter Joanne met hun twee dochters, Emma en Lieke wonen in een unit aan de andere kant van het erf.  Zij willen in de toekomst graag het bedrijf voortzetten. Beiden werken deels buiten de deur, maar helpen ook mee op het bedrijf.

Onze zoon Herman, leert voor timmerman en onze dochter Gerdien zit in HAVO 5 en wil of de zorg in of het onderwijs. Allebei helpen ze ook graag een handje mee op de boerderij als het nodig is.

Wij (Theo en Rita) zijn beiden opgegroeid op een boerderij, het boeren zit ons in het bloed. Vakanties zijn aan ons niet besteed en echte hobby’s hebben wij niet.

Wel zijn we vrijwilligers voor een man met een verstandelijke beperking die graag bij ons op de boerderij komt. Hier halen wij veel voldoening uit, hij hoort ondertussen bij ons gezin.  Ook de groep waar hij woont heeft een warm plekje in ons hart.

Ons bedrijf zit aan de rand van de nieuwbouw, al jaren verkopen wij daarom aardappelen en eieren, een ideale plek voor huisverkoop.

Vaak zijn er mensen met kleine kinderen die even willen kijken bij de kalfjes.

Super leuk als mensen net zo kunnen genieten van onze dieren als wijzelf.

Tussen de middag wordt er altijd warm gegeten, dit is standaard vlees, aardappelen en groente en het liefst warme pap als toetje!

Wij doen mee met IJsselvallei Boert en Eet Bewust, omdat we aan de burgers willen laten zien wat er bij ons op de boerderij gebeurt.

Het boeren is voor ons een manier van leven die bij ons past en waar we blij en dankbaar voor zijn.

Familie Bijsterbosch

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners