Welkom op de website van IJsselvallei

10 december 2020

Leer de boeren en tuinders van IJsselvallei Boert en Eet Bewust kennen: Frank en Bennie Bussink

Mijn naam is Frank Bussink (33) en samen met mijn vader Bennie (70) heb ik een melkveebedrijf in Voorst.

Ik heb een oudere broer Jeroen en een zus Marieke.

Mijn moeder is in 2011 overleden.

Wij wonen op landgoed de Poll, onze boerderij heet ‘de Bremte’. De Bremte is een rijksmonument. Sinds 1918 is de Bremte in onze familie en ik ben de 4e generatie.

In Twello op het voormalig AOC Oost heb ik de 4 jarige opleiding melkveehouderij gevolgd en in 2010 ben ik bij in de maatschap gekomen.

Op onze boerderij hebben wij ongeveer 90 melkkoeien en daarbij nog bijbehorend jongvee. Wij hebben 58 hectare grond waarvan 4 hectare eigendom is. Wij verbouwen 12 hectare maïs en de rest is grasland.

Op de boerderij hebben wij een pony, een labrador Tess en een aantal boerderij katten.

Het landwerk wordt deels door de loonwerker gedaan en deels door ons zelf.

Wij hebben sinds 2018 een nieuwe maatlat stal in gebruik. Een maatlat stal is een stal die voldoet aan de verduurzaming van de veehouderij. De koeien hebben ruimere ligplaatsen, bredere looppaden, grotere vreetplaatsen, koeborstels, led verlichting en een emissie arme vloer. Wij melken in een zij aan zij melkstal 2×10 van de Laval.

In mijn vrije tijd ga ik graag leuke dingen doen met mijn vriendin Ellen en naar de thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles in Deventer. Daarnaast voetbal ik zelf op zaterdag bij CCW16.

Bennie woont al zijn hele leven op de Bremte. Zijn hobbies zijn het trekkerwerk op de boerderij, wandelen, volleyballen, fietsen en buiten zijn op de boerderij met zijn klein kinderen Mila & Fem.

Meer zien van Frank en zijn bedrijf? Zie deze video, kleine 2 jaar geleden gemaakt door ‘Boerderij’:

Video: rustig doorgroeien met nieuwe zij-aan-zij-stal – Boerderij.nl

 

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners