Welkom op de website van IJsselvallei

23 januari 2021

Leer de boeren en tuinders van IJsselvallei Boert en Eet bewust kennen: Harold en Ronald van den Beld

Wij zijn Mts van den Beld uit Terwolde, of wel De Kleine Peperkoek. Dit melkveebedrijf wordt gerund door Harold en Ronald van den Beld, beide 38 jaar. Harold woont samen met Carolien en hun twee kinderen Job en Sofie (beide 3 jaar). Ronald woont sinds kort samen met Evelien. Op het erf hebben we Nozem de waakhond lopen (deze lieve hond doet echt niets).. Ouders Harrie en Ria wonen nu zo’n anderhalf jaar in Twello. Harrie komt iedere ochtend en avond om het jongvee te voeren en vanaf het voorjaar doet Harrie nog altijd veel trekkerwerk! Daar zijn wij enorm blij mee.

De geschiedenis van ons bedrijf gaat 6 generaties terug. Zowel Harold als Ronald wilden dol graag boer worden. Maar hoe doe je dat? Vader wilde geen keuze maken, wat natuurlijk logisch is. Hoe maak je anders deze keuze? Gelukkig kwamen ze hieruit en hebben ze het melkveebedrijf kunnen uitbreiden. Twee boeren uit de buurt stopten en hadden geen opvolging. Met deze boeren zijn we een samenwerking aangegaan. In 2017 is er een nieuwe stal gebouwd waar nu ca. 230 koeien lopen en in Vaassen hebben wij de jongvee locatie. (via de link een klein filmpje over de bouw van de stal). Harold en Ronald zijn trots dat ze met zijn tweeën de boerderij kunnen runnen!

Voor Harold en Ronald is het boeren hun grote (dure) hobby waar ze iedere dag schik van hebben. Ronald houdt daarnaast van schaatsen, hij heeft meerdere keren mee gedaan aan de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Harold houdt van een goed feest op zijn tijd en als hij dan even tijd heeft, wat leuks doen met zijn gezin.  Er zijn geen standaard vrije dagen op de boerderij. Als we vrij zijn dan is hier een reden voor, denk aan een vakantie, feest oid.

Het favoriete trekkermerk hier is New Holland. Echter zijn zowel Harold als Ronald niet echt trekker boeren. Zoals Ronald ook wel zegt; ‘de trekker moet starten en lopen’!

Als het om eten gaat, dan eten Harold en Ronald wat hun vriendinnen hebben gekookt. Voor Ronald gaat de voorkeur zeker uit naar Lasagne en Harold kan wel 7 dagen in de week Mexicaanse wraps eten.

Het levensmotto van Harold is; ‘het leven is als een frikadel, je moet het zelf speciaal maken’.

Het levensmotto van Ronald is; ‘Het leven is als zeilen, met tegenwind kun je ook vooruit gaan’.

Een quilty pleasure van Harold is puzzelen, ofwel SudoKOE.

Een quilty pleasure van Ronald is All you need is love kijken en soms ook een traantje laten.

Mocht je ons bedrijf willen volgen, dan kan dat via onderstaande link:

https://www.facebook.com/Melkveebedrijf-de-Kleine-Peperkoek-110918663963754

Waarom noemen wij ons bedrijf De Kleine Peperkoek? Heel lang geleden heette de straat niet Bekendijk maar Peperkoek. Onze boerderij heette toen De Kleine Peperkoek en verderop in de straat stond de Grote Peperkoek. Wij vinden het leuk om deze naam weer terug te brengen.

Ten slot een filmpje van de bouw van de stal in 2017: https://youtu.be/AyY2ZAjugHA

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners