Welkom op de website van IJsselvallei

5 maart 2021

Leer de boeren en tuinders van IJsselvallei Boert en Eet Bewust kennen: Henk en Hanny Klomp

Wij zijn Henk en Hanny Klomp.

We zijn respectievelijk 58 en 54 jaar oud. We hebben een fruitbedrijf in Twello met appels, peren, pruimen en kersen. Hiervan verkopen wij veel in onze boerderijwinkel en de rest gaat de handel in. Henk is altijd in de boomgaard te vinden en Hanny doet de winkel.

We hebben 2 zonen van 26 en 24 jaar, de oudste heeft een baan en de jongste studeert nog.

We zijn de 2e generatie fruittelers op dit bedrijf en wij denken ook gelijk de laatste. Onze jongens hebben andere interesses, hoewel ze allebei altijd volop meehelpen als dat nodig is.

Vroeger, zeg maar op de basisschool, wou Henk graag bioloog worden en Hanny zag een baan als basisschool leerkracht wel zitten. Hoe anders kan het lopen.

Wat betreft hobby’s: Henk houdt erg van voetballen, skiën, wandelen, lezen en puzzels maken. Ook Hanny houdt erg van puzzelen, elke ochtend maken ze allebei de cryptogram in de krant; wel afzonderlijk van elkaar natuurlijk.

Echt een lievelingseten hebben we niet, we vinden heel veel heel lekker.

Als je ons vraagt naar een favoriet trekkermerk dan komen we toch bij de Hurlimann uit. Deze trekker kochten we toendertijd omdat alles erop zat wat wij graag wouden, dat was voor een smalspoor best uitzonderlijk. Ondertussen zijn er meer merken die dat hebben.

Henk is enorm trots op zijn boomgaard. In de loop van de jaren hebben we er zoveel aan veranderd en zoveel tijd, geld en energie in gestoken, dat we trots zijn op hoe de boomgaard er nu uitziet.

De ideale vrije dag voor Henk is een dag skiën, in Winterberg bijvoorbeeld. Dat vindt Hanny ook heel leuk, maar een dagje naar het strand zou ook heel leuk zijn.

Het levensmotto van Henk kun je vinden in de tekst van Haus am See van Peter Fox.  Als een tevreden man in een huis aan een meer, genietend van alle mooie dingen die nog komen gaan.

 

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners