Welkom op de website van IJsselvallei

16 mei 2021

Leer de boeren en tuinders van IJsselvallei Boert en Eet Bewust kennen: Henk, Ria en Dennis Kragt

Aan de Havikerwaard in De Steeg runnen wij, Henk (52), Ria (52) en Dennis (20), een melkveeboerderij en sinds kort verhuren wij ook een vakantieboerderij. Je kunt een kijkje nemen op www.vakantieboerderijdesteeg.nl

Maar snel weer terug naar waar wij echt dag en nacht mee bezig zijn: onze boerderij. Wij zijn in oktober 1993 van Dalfsen naar De Steeg verhuist. In De Steeg zijn we begonnen met zo’n 120 melkkoeien en wij zijn inmiddels uitgebreid naar 200 melkkoeien en 100 jongvee. Wij hebben vijf kinderen in de leeftijd tussen 14 en 25 jaar die wij allemaal kunnen vragen om bij te springen bij het bedrijf. Onze zoon Dennis werkt volledig mee en met hem wordt dit de 3de generatie op deze plek.

Bij de mannen zit melkveehouder zijn al vanaf jongs af aan in het bloed. Ria heeft een opleiding Mode en Kleding gedaan in Zwolle en heeft een tijdje in deze branche gewerkt, maar ze werkt inmiddels al heel wat jaren mee op de boerderij. Altijd handig want als de favoriete broek van de mannen dan stuk is kan ze die repareren totdat die van ellende écht uit elkaar valt. De mannen genieten van een wedstrijdje voetballen maar zitten ook lachend en gierend Voetbal Inside te kijken. Tja, wat een humor. Ria verkent wekelijks te paard of te voet de prachtige bossen van de Veluwe. Naast het werken op de boerderij geeft een rondje fietsen in de avonduren ook wat ontspanning.

Een grappig feitje, op donderdagavond eten wij meestal macaroni. Je moet dan ook niet gek op kijken als er vrijdagochtend een macaronigeur hangt in de keuken, dat is Dennis zijn lievelingsontbijt. Beetje gek misschien maar wel waar?. Ria is meer van de stamppotjes en Henk lust alles maar vindt Nasi ook erg lekker.

Wij zouden de bobcat niet willen missen. Opa gaat er iedere ochtend mee op pad en het neemt ons veel werk uit handen. ‘Papa zijn favoriete werktuig is sowieso de verreiker. Hij en dat ding zijn echt onafscheidelijk’ aldus onze kinderen.  Daarnaast hebben we nog een paar andere tractors zoals een Deutz, een John Deere en een Massey Ferguson. Een favoriet merk hebben wij niet echt.

Henk en Ria: ‘Wij zijn trots op onze kinderen en wat ze bereikt hebben. Daarnaast zijn wij trots dat we een fijn bedrijf hebben waar we iedere dag van genieten.’ Als we een vrije dag nemen vinden wij het leuk om samen iets gezelligs te doen bijvoorbeeld een rondje fietsen of kijken bij de sport wedstrijden van onze kinderen. Daarnaast vinden wij het leuk om iets sportiefs te organiseren voor de sportclubs van onze kinderen. Wij zijn vaak de enige die zoveel ruimte hebben dus nodigen we ze vaak uit voor een teamafsluiting. Het gaat zelfs zo ver dat we een keer een complete mudrun georganiseerd hebben.

Ons levensmotto is: ‘Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners