Welkom op de website van IJsselvallei

26 juni 2021

Leer de boeren van IJsselvallei Boert en Eet Bewust kennen: Arend Jan en Carlien Kraaijenbrink

Hallo wij zijn Arend Jan en Carlien Kraaijenbrink, op de skelter zit Marrit (2) en op de arm Christie (6 weken). Samen met mijn neef Maarten en vader Gerrit en oom Albert runnen wij een melkveebedrijf in Heerde.

Hoe oud ben je/zijn  jullie en hoe oud voel  je je /voelen jullie je?  Ik ben 35 en Carlien is 37. Met een baby van 6 weken en bijbehorend slaaptekort voelen we ons soms wel eens wat ouder haha.

Soort bedrijf: We hebben een melkveebedrijf met 350 melkkoeien en jongvee en 150 hectare land tussen de IJssel bij Veessen en het dorp Heerde.

Gezinssamenstelling: Ik ben getrouwd met Carlien en we hebben 2 dochters. Maarten heeft een relatie met Liza. Gerrit is getrouwd met Wilna en Albert met Ginie. Alle vrouwen hebben een baan buiten de boerderij, zodoende wordt het bedrijf dus gerund door 4 stieren.

Woonplaats: Heerde

Wat wilde je/wilden jullie  vroeger worden?

Ik heb nog nooit iets anders willen worden dan boer. Carlien is heel blij met haar baan als dierenarts.

Hoeveelste generatie op dit bedrijf?

De eerste Arend Jan Kraaijenbrink kwam in 1856 vanuit Borculo naar Veessen om daar boer en schoolmeester te worden. In 1974 is het bedrijf voor ruilverkaveling verplaatst van het dorp Veessen naar de plakkenweg in Heerde. Ik en Maarten zijn de 7e generatie Kraaijenbrinks in de IJsselvallei.

Hobby’s? Geen tijd voor. Af en toe een potje poker. Op zondag fietsen of een uitstapje met de kinderen. Carlien rijdt graag paard. Ze heeft nu een veulen gefokt met haar merrie.

Lievelingseten? Mooi stukje rundvlees van eigen koe op de kamado.

Favoriete trekkermerk /machinemerk? Waarom? New Holland. Vooral omdat de dealer om de hoek zit.

Waar ben je/zijn jullie het  meest trots op? Ons gezin. We genieten er erg van dat de kinderen op de boerderij opgroeien. Het is prachtig om te zien dat Marrit heel wijs door de stal heen stapt.

Hoe ziet je/jullie  ideale vrije dag eruit? ’s Morgens en ’s avonds melken. Overdag met de kinderen een rondje fietsen en daarna lekker barbecueën in de tuin.

Levensmotto? Geen

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners