Welkom op de website van IJsselvallei

27 mei 2021

Nieuwe partners ondersteunen IJBeEB – Schrijver Stalinrichting

Nieuwe partners – Schrijver Stalinrichting te Broekland

We ontmoeten Harry Jansen, verkoper en Emiel Gerner, marketing manager van Schrijver Stalinrichting bij onze voorzitter Evert Jan Aalpoel op de boerderij. Sinds enkele maanden is Schrijver Stalinrichting partner van IJsselvallei Boert en Eet Bewust. De versoepeling van de Corona maatregelen geeft eindelijk de gelegenheid een korte live ontmoeting te organiseren. Terwijl we een ronde door de stal maken vertelt Emiel over hun bedrijf en natuurlijk waarom zij IJsselvallei Boert en Eet Bewust steunen. “Ons bedrijf staat bekend om de jarenlange ervaring in de stalinrichting voor rundveebedrijven. Omdat wij al zo lang in de agrarische sector meedraaien zien we ook de uitdagingen en veranderingen die op de landbouw afkomen. Daar hoort volgens ons ook het laten zien wat je doet bij”.

Laten zien wat er in de landbouw gebeurt
“Wij zien veel innovaties en vernieuwing in de landbouw op het gebied van dierenwelzijn, technische vernieuwing en robotisering. Het is mooi dat een club enthousiaste boeren in de IJsselvallei dat verhaal wil uitdragen. Veel bedrijven liggen dicht bij bebouwde kernen. Verbinding om draagvlak te houden is een essentieel onderdeel van je bedrijfsvoering denken wij”. Harry Jansen vult aan, “Het mooie van IJsselvallei Boert en Eet Bewust vind ik dat alle soorten bedrijven mee kunnen doen. Van varkenshouder tot melkveehouder, van huisverkoop en boerderij toerisme. Zo vertel je samen het verhaal van het buitengebied”.

De koe het naar de zin maken
Door de kennis en ervaring in de sector weet Schrijver stalinrichting als geen ander hoe zij een stal in te richten naar de huidige en toekomstige wet- en regelgeving. Ze focussen zich daarbij op hoogwaardige producten in de stal. Bijvoorbeeld klimaatbeheersing. Voor de moderne koe is een koele stal in hete zomers essentieel. Emiel legt uit, “We zien dat boeren veel investeren in hoogwaardige technieken en inrichting van de stal om het de koe zo comfortabel mogelijk te maken. Dat is best iets om trots op de zijn. Laat dat vooral zien. Voor ons is de uitdaging om voor de toekomst jonge medewerkers te krijgen. Niet iedereen wil werken in een stal, letterlijk met de voeten in de stront. Door samen met IJsselvallei Boert en Eet Bewust het positieve innovatieve verhaal van de landbouw uit te dragen hopen wij ook dat vooral jongeren de stap in ons werkveld maken”.

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners