Welkom op de website van IJsselvallei

24 december 2020

Nieuwe partners steunen IJBeEB – Niessink & Partners Accountants en Adviseurs

Sinds september van dit jaar heeft Niessink & Partners zich als partner aangesloten bij IJsselvallei Boert en Eet Bewust. Dit accountants en adviesbureau met vestigingen in Epe en Neede verzorgt (administratief) advies aan agrarische bedrijven, zowel in de melkvee- als intensieve veehouderij. Onderwerpen variëren van begeleiding bij uitbreiding en bedrijfsovernames, het vormen van maatschappen, maar ook de begeleiding bij subsidieregelingen, kringloopwijzer en het verstrekken van bedrijfseconomisch advies.

Een partnerschap met IJsselvallei Boert en Eet Bewust vindt Leo Tromp, één van de 4 vennoten een logische stap. “De agrarische wereld verandert in een hoog tempo. Steeds meer wordt er gewerkt aan het verdienmodel van de boer met allerlei concepten. Denk aan PlanetProof of het sterren systeem van Beter Leven. Er wordt door de samenleving van alles gevraagd aan de boeren. Dat mag ook, maar ik denk dat het ook belangrijk is dat de consument ziet wat er allemaal nu al gebeurt op de boerenbedrijven.  In de supermarkt zie je dit verhaal vaak niet terug. IJsselvallei Boert en Eet Bewust is dan een goed initiatief om dit verhaal in beeld brengen en in gesprek te gaan over allerlei onderwerpen op de boerenbedrijven”.

Met elkaar in gesprek over ons eten

“Met ons partnerschap hoop ik te kunnen bijdragen aan het gesprek over ons eten. Als we naar een verandering van onze manier van voedsel maken willen, moeten we dat met elkaar doen. Daarvoor is inzicht in en begrip voor elkaars werelden belangrijk. Ik denk dat het helpt als boeren en burgers  over inhoudelijke onderwerpen zoals bijvoorbeeld stikstof en kringlooplandbouw met elkaar in gesprek gaan. Simpel voorbeeld: bespreek eens met elkaar hoe het verdienmodel van een boer eruit ziet. Welke investeringen doet hij, wat zijn de kosten die vanuit regelgeving op hem afkomen en wat houdt hij er uiteindelijk aan over. Hoe zit het in elkaar, welke dilemma’s zien we dan? Veel boeren willen best een verandering maken die de maatschappij vraagt. Maar kan dit niet alleen en heeft daarvoor steun vanuit de samenleving nodig. Wij dragen graag ons steentje bij aan deze verbinding!

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners