Welkom op de website van IJsselvallei

13 april 2021

Leer de boeren en tuinders van IJsselvallei Boert en Eet Bewust kennen: Albert Hassink en Marleen Markgraaf

Aan de IJsseldijk in Oene ligt Boerderij ‘De Voorn’. Hier wonen wij, Albert (39) en Marleen (30) samen met Femke (12), Tobias (10) en Aaron (7). Op onze ‘thuis’ boerderij hebben wij een melkveebedrijf met Fleckvieh koeien. Ouders, broer, oom en tante werken ook mee op de boerderij, een echt familiebedrijf dus.

Albert wist het al jong; ik word boer! Dat kan ook bijna niet anders als je opgroeit tussen de koeien en trekkers. Hij is de 6e generatie op het boerenerf. Voor Marleen was dat een heel ander verhaal. Als burgermeisje was de boerderij een ver van haar bed show. Vroeger wilde zij altijd fotograaf worden. Later interieurstylist en na een aantal jaren in de marketingwereld, komt ze thuis op de boerderij. Beide zijn wij gek op de IJssel, aan het water dromen we vaak over nieuwe ideeën en maken we plannen. 

In onze vrije uurtje trekken we er graag samen op uit met vrienden en familie. Een mooie wandeling, lekker eten en drinken in de stad of een andere leuke activiteiten. Wij zijn altijd in voor gezelligheid. Albert bereid ook regelmatig een mooi stuk vlees op de smoker, heerlijk!

Wie Marleen goed kent weet dat ze graag fotografeert. De kinderen en koeien zijn favoriet. Maar ook is ze gek op carnaval. Dat is er met de paplepel ingegoten. Samen met vriendinnen is ze die dagen te vinden is in het zuiden van ons land, terug naar haar roots!

Op dit moment steekt Albert letterlijk zijn kop in het zand. Hij heeft zich gestort op het verbeteren van het bodemleven op onze boerderij. Samen werken wij hard om het bodemleven weer gezond te maken en de biodiversiteit weer terug te brengen in het gebied.

Wist je dat Albert een fanatieke weidevogel fan is? Al jaren zet hij zich in voor het behoud van de deze vogels. De populatie staat erg onder druk, maar samen met een grote groep vrijwilligers doen wij er alles aan om deze populatie in stand te houden. Ieder jaar als een kind zo blij, bij de vondst van de eerste nesten. Daar zijn we trots op!

Wij wilde graag circulair gaan boeren. Hierbij wilde wij onder andere al ons jongvee aanhouden. Zowel vrouwelijk als mannelijk. Daar was thuis niet genoeg ruimte voor. In 2015 kregen wij de kans om ‘op buurmans grond’ een 2e locatie op te zetten. Dat werd natuurboerderij Villa Bakhuis. In 2020 werden wij de eerste natuurinclusieve boerderij van Gelderland. Door onze nauwe samenwerking met natuurorganisaties worden onze runderen ingezet voor natuuronderhoud op de Uiterwaarden. Hierdoor zijn wij op eigen grond zelfvoorzienend in het verbouwen van ruw- en gedeeltelijk krachtvoer.

Boven de stal hebben wij een skybox gerealiseerd. Wij werken graag open en transparant. Hier maak je kennis met ons dubbeldoel rundvee. Zij zijn goed voor de productie van melk en ons eigen ‘IJsselrund’ vlees. Bij ons geen e-nummer, zout, geur-, kleur- en of smaakstoffen. nee, gewoon zoals het is. Wij weten dus waar het dier vandaan komt, maar ook hoe het gevoed en geleefd heeft. Dit is waar wij voor staan en waar wij ons graag voor inzetten. Een lekker, eerlijk en bewust stukje vlees. Gewoon van hier, uit de IJsselvallei.

Het leuk van Villa Bakhuis is dat het veel meer is dan alleen een moderne stal. Ook is het een officiële trouwlocatie van de gemeente Heerde en vind je hier startpunten voor wandel- fiets- en kanoroutes. Camperaars weten ons ook te vinden en genieten het hele jaar door van onze mooie omgeving.

Voor ons is circulair boeren het mooiste dat er is. Met veel passie voor de natuur, liefde voor onze dieren en veel enthousiasme hopen wij een stukje van ons verhaal door te kunnen geven. We zoeken dan ook graag de verbinding op met burgers. We werken aan een duurzame leefomgeving voor de volgende generatie. Laten we het samen doen!

Dit item gaat over de volgende boer(en)

Melkveehouders Vleesveehouders

Natuurboerderij Villa Bakhuis

Bekijk deelnemer
Melkveehouders, Vleesveehouders

IJsseldijk 3, Veessen

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.

Streek partners